Despre noi

Ce este Biblioteca Publică Leonardo Murialdo?

Biblioteca Publică Leonardo Murialdo, creată de fundaţia cu acelaşi nume în anul 2006, este biblioteca publică a oraşului Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov. Biblioteca se dezvoltă ca urmare a unui parteneriat între autorităţile publice locale şi Fundaţia Leonardo Murialdo.

Cum ajungi la noi?

Fundaţia Leonardo Murialdo (şi Oratoriul pentru tineret) se află la 200 m. de staţia de autobuz „Pârâul Rece” din Popeşti-Leordeni, pe strada Drumul Fermei. Din Bucureşti se poate ajunge cu autobuzele extra-urbane 439, 440, care pleacă de la Piaţa Sudului sau cu microbuzele care pleacă din acelaşi punct.

Cine se poate înscrie la bibliotecă?

Întrucât Biblioteca are statutul de bibliotecă publică, oricine are domiciliul în Popeşti-Leordeni se poate înscrie pentru a deveni utilizator al acesteia. Copiii cu vârsta de până la 14 ani vor fi însoţiţi la înscriere de părinţi sau de tutorele legal.

Cum te înscrii?

Înscrierea la bibliotecă este simplă şi constă în completarea cu datele personale (conform BI/CI), a unui contract, prin care utilizatorul se obligă să respecte Regulamentul Bibliotecii, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de aceasta, între care este inclus şi împrumutul cărţilor la domiciliu.
Fiecărui utilizator înscris i se eliberează un permis de bibliotecă, pe care se va aplica viza anuală. Biblioteca păstrează o fişă a cititorului în format tipărit sau electronic, conţinând datele personale, numărul permisului şi împrumuturile efectuate.

De ce servicii beneficiezi?

Odată înscris la biblioteca noastră poţi citi orice carte din colecţii la sala de lectură, poţi împrumuta acasă 3 volume odată pentru pentru o perioadă de 2 săptămâni, poţi viziona filme şi poţi beneficia de toate serviciile gratuite sau plătite specificate la Servicii.